strucelj

KARLOVAC – Unatoč nekim špekulacijama i nagađanjima da će na današnjoj javnoj dražbi hotel „Korana” dobiti novog vlasnika, to se ipak nije dogodilo. Uoči dražbe koja je na Općinskom sudu bila zakazana za točno u podne, nitko nije uplatio jamčevinu, niti se na samoj dražbi pojavio ijedan zainteresirani kupac. Budući da niti ovrhovoditelj nad tvrtkom „Korana”, odnosno istoimenim hotelom vlasnice Sanje Akiki, a to je državni Fond za razvoj i zapošljavanje, također nije bio zainteresiran za kupnju, sudac Josip Štrucelj je zaključio da je druga javna dražba održana neuspješno, što znači da je ovršni postupak obustavljen. Što ovo znači pojasnila je glasnogovornica Općinskog suda u Karlovcu, Irena Šegavić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/segavic.mp3}

Ukoliko vjerovnici tvrtke „Korana” žele namiriti svoja dugovanja, morat će pokrenuti novi postupak za ovrhu. Inače, sudski procjenitelj procijenio je vrijednost hotela „Korana” na 32, 5 milijuna kuna, a na današnjoj, drugoj po redu dražbi, hotel je bio ponuđen na prodaju za trećinu tog iznosa, dakle za 10,8 milijuna kuna, no čini se da je za potencijalne investitore i ta cijena previsoka.

Na prvoj sljedećoj dražbi, ukoliko je bude, hotel će ponovo biti ponuđen po procijenjenoj vrijednosti.

Kako smo neslužbeno doznali, ipak postoji osoba zainteresirana za kupnju hotela, a riječ je navodno o zagrebačkom odvjetniku Zvonku Nogolici, već iskusnom u hotelijerskom sektoru.

Što će biti dalje, pokazat će vrijeme, no činjenica je da će mnogi Karlovčani današnjim vijestima iz zgrade Općinskog suda biti jako razočarani.