KABA

Za uređenje jezerca i donacija „Zamaha“

KARLOVAC – O uređenjnu jezerca u Novom centru Karlovca već se duže vrijeme vode različite rasprave a konačno rješenje izgleda da je na pomolu. Ključni problem potencijalnoj idili danas predstavljaju zaraštenost i neuređenost obale jezerca te onečišćenost plastičnim i drugim otpadom.

To je uz ostalo kazao Domagoj Švegar, vijećnik Gradske četvrti Novi centar na tiskovnoj konferenciji predstavljajući projekt uređenja koji je bio i na natječaju Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah”. Upravo ta zaklada za uređenje jezerca dodijelila je Gradskoj četvrti Novi centar 12.349 kuna. Istaknuto je kako će taj iznos gotovo u cijelosti ostati u gradu Karlovcu, odnosno u gradskoj tvrtki „Zelenilo”, od koje će se naručiti opremu. Bespovratna sredstava koja smo ovim putem privukli, iznose 27 posto ukupnog prošlogodišnjeg proračuna Gradske četvrti Novi centar, kazao je Švegar.

 {denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/centar_1.mp3}

Osim izravnog rješavanja onečišćenosti plastičnim otpadom i uređenja obale jezerca, u sklopu ovog projekta planirano je na jednom dijelu obale postaviti klupe i koševe za otpad. U pripremi je i javna tribina o budućnosti jezerca, na kojoj će biti prezentirano nekoliko ideja o narednim fazama uređenja okoliša. Pokušat će se senzibilizirali šira javnost i gradske vlasti na daljnju sustavnu brigu oko jezerca. Stoga iz vodstva Gradske četvrti Novi centar pozivaju građane, a posebno stanare iz Šestićeve i Krležine ulice na sudjelovanje u radovima i druženje sa susjedima i predstavnicima gradske četvrti. Očekuju odaziv 40-tak građana za projekt uređenja koji bi trebao otpočeti u rujnu, kazao je Domagoj Švegar, ujedno i voditelj toga projekta.

Željko Pilipović, predsjednik Gradske četvrti Novi centar izvijestio je kako su utorkom i četvrtkom od 8 do 9 i 30 prostorije gradske četvrti na Tržnici otvorene za građane i njihove eventualne primjedbe i prijedloge. Građani ih mogu dati i telefonom ili pismeno, a kako je u pripremi i web stranica, to će biti moguće i elektronskom poštom. Najavio je još neke akcije na uređenju toga gradskog središta – ograđivanje dječjeg igrališta u Sarajevskoj, uređenje raskrižja Senjske ulice i Luščića i druge.