KABA

VA Angeluš pobjednici 1. glazbenog festivala Pokuplja

KARLOVAC – Vokalni ansambl Angeluš s pjesmom “Kupa rijeka života” pobjednik je 1. glazbenog festivala Pokuplja “Pokuplje u pjesmi” koji je sinoć održan u Karlovcu. Nagradu publike s pjesmom “Moja Kupa” odnio je Vokalni sastav Dim iz Delnica, koji čine djevojke iz Delnica i Mrkoplja.

Uz nagradu publike VS Dim osvojio je i drugo mjesto po odluci stručnog žirija, koje je treću nagradu dodijelilio Miroslavu Živkoviću iz Samobora za pjesmu “Suton uz Kupu”. Živković je osvojio nagradu i za najbolju interpretaciju. Nagradu za najbolji tekst dobila je Slavica Sarkotić za pjesmu “Grad na Kupi”, dok je Zvonko Brabenec dobio nagradu za najautentičniju tradicijsku skladbu za pjesmu “Rožicu si mi obećal”. 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/pokuplje_fest/*{/rokbox}

Kao što je i ranije najavljeno, želja organizatora je bila od Festivala napraviti prepoznatljiv brand, te da se svojim aktivnostima kroz udrugu „Kupa – rijeka života” trude povezati sve krajeve uz rijeku Kupu. Sinoć im je to i uspjelo. Autori i izvođači s cijelog su područja Pokuplja, područja sliva rijeke Kupe, od Siska do Jastrebarskog, od Delnica do Petrinje, od Karlovca do Pokupskog, Severina na Kupi do Velike gorice.  Izvođače je pratio festivalski orkestar posebno za ovu priliku sastavljen od tamburaša iz Siska, Karlovca i Velike Gorice, a orkestrom je ravnao dirigent Siniša Leopold.

Festival su uživo mogli pratiti i gledatelji diljem Hrvatske, jer je festival uživo prenosila Televizija 4 rijeke, a u skladbama na festivalu mogli su uživati i gledatelji Ri TV, Net TV, TV Dalmacije, Dubrovačke TV, Čakovačke TV, TV Istre i SBN Slavonsko-brodske TV.

Festival “Pokuplje u pjesmi” održavat će se svake dvije godine, te će nakon prvog u Karlovcu svakog puta biti održan u drugom gradu.