KABA

Predstavljena knjiga „Moj Dubovac“

KARLOVAC – Grad Karlovac i njegovi žitelji dobili su još jednu knjigu, ovoga puta o Dubovcu. O tom dijelu grada govori knjiga pod naslovom „Moj Dubovac” autora Brune Foschia i njegovih prijatelja.

U uvodu je povjesničarka umjetnosti Marina Majoli naglasila kako ovo djelo govori o posebnostima života na Dubovcu kojega odlikuje velika povezanost svih žitelja u brojnim aktivnostima javnog života.

A jedan od autora knjige i vjerojatno najzaslužniji za njezino nastajanje, Bruno Foschio, podsjetio je na postulat vječne istine da ono što nije zapisano pada u zaborav i biva izbrisano za povijest i buduća pokoljenja. Da se to ne dogodi, vrijedna skupina autora je devet mjeseci radila na prikupljanju materijala za knjigu i njezino objavljivanje, kazao je B. Foschio.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dubovac_1.mp3}

Dubovac je rijetka četvrt u kojoj jezgru ali i većinu stanovništva čine obitelji koje tu obitavaju već generacijama poštujući tradicije svojih predaka. U knjizi se govori o ulicama, ljudima, sportu, nezaobilaznoj Kvaki koja je bila mjesto središnjeg okupljanja mladih Dubovca, istaknuo je Bruno Foschio.

Predgovor knjizi “Moj Dubovac” napisao je književnik Stjepan Čuić, a o njoj je na promociji govorio i jedan od autora Boris Vrbanac. Predstavljanju je nazočio karlovački dogradonačelnik Dubravko Delić koji je pohvalio njezino objavljivanje u prigodi rođendana Grada Karlovca. Grafički urednik knjige koja je tiskana u „Tiskari Justament” je Miroslav Kodrić.

Ples