KABA

Karlovac slavi 432. rođendan!

KARLOVAC – Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i Rođendanskim balom građana danas će biti obilježen rođendan grada Karlovca.

Svečanosti povodom 432. rođendana započele su već u 6 sati ujutro budnicom ulicama grada. Nakon budnice, prije pola sata, započela je Sveta misa u crkvi Presvetog trojstva. Misu predvodi dekan karlovačkog dekanata monsinjor Ferdinand Vražić.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=qIZ967g3M7s}

Od 9,15 bit će položeni vijenci kod spomenika Hrvatskim braniteljima naTrg hrvatskih branitelja, a u Zorin domu će od 10 sati biti održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca. Na sjednici će prisustvovati i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Nakon svečane sjednice, od 11 sati Promenadni koncert će na karlovačkoj Promenadi održati karlovački Puhački orkestar.

Svečanosti u povodu Dana grada završavaju utrkom konobara na Trgu bana Jelačića i rođendanskim balom koji će plesati Karlovčanke i Karlovčani. Rođendanski bal počinje od 20 sati, a za glazbeni dio programa zaduženi su Stjepan Jimmy Stanić i Strings band.

Nakon defilea rođendanskih torti, do kasno u noć Karlovčane će zabavljati Walter Neno Neugebauer & The Cadillac i Boris Barba Babarović.