KABA

Kinoklub najavio “Riječno ljetno kino”

KARLOVAC – Koliko im nedostaje kino u njihovom gradu, pedesetak je mladih Karlovčana pokazalo odazvavši se jutros na snimanje panoramske fotografije, koja je snimljena tako su svojim tijelima oblikovali slova njima najdraže kulturno-zabavne ustanove, koja u Karlovcu, nakon “smrti” kina Edison prije nekoliko godina, trenutno, nažalost, uopće ne postoji. No, zahvaljujući trudu i radu članova Kinokluba Karlovac, takva će se situacija uskoro promijeniti, iako samo na nekoliko dana. Naime, od 29. do 31. srpnja, u organizaciji Kinokluba i karlovačke gradske uprave, na Foginovom kupalištu Karlovčani će imati priliku barem nakratko osjetiti čar uživanja u sedmoj umjetnosti na velikom platnu, u tzv. “Riječnom kinu”.  

Imedika

U tri dana bit će prikazana tri filma. U petak, 29. srpnja, program će otvoriti britanski igrani film “Dečko koji ne obećava”, koji govori o tinejdžerskim danima Johna Lennona. U subotu, 30. srpnja, bit će prikazan njemački film “Pljačkaš”, inače pobjednik Berlinskog festivala i Zagreb Film Festivala, a posljednjeg dana, u nedjelju, 31. srpnja, na rasporedu je najnoviji film Dalibora Matanića, psihološki triler “Ćaća”, koji će u Karlovcu biti prikazan po drugi puta nakon premijere na Pulskom festivalu.

Kapacitet “Riječnog kina”, koje će za sve biti besplatno, bit će 400 mjesta, a ako i ne pronađete mjesto na stolicama, moći ćete se udobno smjestiti na dekicama koje će pripremiti organizatori.

Ples