KABA

Nagrađeni najbolji klubovi, kuglačice i kuglači

RIJEKA – Održan je Plenum kuglačkih klubova regije Zapad u kojoj su Kuglački savezi Primorsko-goranske, Karlovačke, Istarske i Ličko-senjske županije.

Na skupu su predani pehari, plakete i medalje najboljnim momčadima i pojedinicima za kuglačke rezultate u prošloj natjecateljskoj sezoni.Među ostalima nagrađeni su i klubovi i pojedinci sa šireg karlovačkog područja. Mostanje iz Karlovca nagrađeno je za drugo mjesto u 2. HKL zapad kao i njihov kuglač Davor Celinščak. U skupini Jug 2. HKL za kuglačice za drugo mjesto nagrađena je Kupa iz Ozlja i njihova kuglačica Nikolina Pavlaković. Izdvajamo i Petu ligu u kojoj je Mostanje dva iz Karlovca osvojilo drugo, a Duga Resa treće mjesto. Najbolji igrač je Mile Žaja, član karlovačke Mantinele, a drugi Marijan Polović iz Duge Rese.

Bilo je riječi i o osnivanju dviju novih zonskih liga. Naime, prije godinu dana odlučeno je o rasformiranju 4. i 5. Hrvatske kuglačke lige zapad, a osnovni razlozi bili su veliki troškovi za klubove. Na osnovu toga, osnovane su dvije zonske lige – Primorsko-goranska i Karlovačka. U ovoj potonjoj bit će 10 klubova – Korana iz Slunja, Stara Hiža i Duga Resa iz Duge Rese, Gacka i Vatrogasac iz Otočca, Mantinela iz Karlovca, Željezničar branitelj i Klek dva iz Ogulina, Policajac iz Gospića i Rakovica. Samim time ukida se dosadašnja peta liga pa će se pobrojeni klubovi natjecati u četvrtoj ligi. Željka Bukovac, predsjednica Kuglačkog saveza Karlovačke županije nazočila je plenumu. Dobrim ocjejuje ukidanje pete lige jer će se ionako siromašnim klubovima donekle smanjiti troškovi putovanja na susrete.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/rijeka_1.mp3}

Predsjednica Kuglačkog saveza karlovačke županije dobrom ocjenjuje i uspjehe nekih karlovačkih klubova i pojedinaca.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/rijeka_2.mp3}

Grad Karlovac dobio je još jedan kuglački klub i to ženski a zvat će se također Mantinela. Time će se podići kvaliteta ženskog kuglanja, smatra Bukovac.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/rijeka_3.mp3}

Na plenumu su izvučeni i natjecateljski brojevi u ligama i utvrđene propozicije koje kazuju na koji način će prvaci napredovati u viši rang natjecanja, odnosno u Treću Hrvatsku kuglačku ligu. Nova natjecateljska sezona počinje sredinom listopada.

zaja_2