fog5

KARLOVAC – Jučer poslijepodne u Karlovcu je boravilo Povjerenstvo Hrvatske turističke zajednice. Budući da je lani Karlovac nagrađen „Zelenim cvijetom” sa zlatnim znakom, u kategoriji najljepše uređenih kontinentalnih gradova, ove se godine nema pravo natjecati u kategoriji ukupne uređenosti, pa je komisija HTZ jučer ocijenivala uređenost pojedinačnih elemenata.

Obišli su Foginovo kupalište koje je nominirano za „Zeleni cvijet” u kategoriji javne plaže ili kupališta, Arboretum Šumarske i drvodjeljske škole koji se natječe na najljepše uređeni park, Katzlerov paviljon i njihov proizvod karlovački parfem koji se natječe u kategoriji suvenira te agenciju „KA Travel”, gdje su im prezentirani tzv. karlovački svatovi koji su kandidirani u kategoriji turističke ponude ili zanimljivosti. Kako je protekao posjet ispričala je direktorica Turističke zajednice grada Karlovca, Tihana Bakarić.

 {denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/bakaric_1.mp3}

Bakarić je posjet ocijenila uspješnim, te je uvjerena da će Karlovac i ove godine pokazati da je lani opravdano zaslužio Zeleni cvijet za najuređeniji kontinentalni grad u Hrvatskoj.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/bakaric_2.mp3}

Povjerenstvo HTZ obilazit će kandidirane gradove i mjesta do rujna, a priznanja će dobitnicima biti uručena na završnoj svečanosti prigodom godišnjeg susreta hrvatskih turističkih djelatnika na Danima hrvatskog turizma, u listopadu ove godine.