karlovacko_rijecno_kino

  • July 28, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Ako nam se smiluju vremenske prilike, Karlovac sutra konačno dobiva dugoočekivano kino. Radi se o projektu “Riječno kino uz Karlovačko” studentice Marije Ratković, kojoj je ovaj projekt zapravo diplomski rad na studiju Produkcije pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kino na otvorenom, na Foginovom kupalištu, trajat će tri dana, što znači da će Karlovčani od petka do nedjelje imati priliku barem nakratko osjetiti čar uživanja u sedmoj umjetnosti na velikom platnu. Projekcije će biti besplatne, a osim 400-ak stolica, za posjetitelje su pripremljeni luftmadraci i “ljubavne dekice”.

U tri dana bit će prikazana tri filma.

Sutra će otvoriti britanski igrani film “Dečko koji ne obećava”, koji govori o tinejdžerskim danima Johna Lennona. U subotu će biti prikazan njemački “Pljačkaš”, inače pobjednik Berlinskog festivala i Zagreb Film Festivala, a posljednjeg dana, u nedjelju, na rasporedu je najnoviji film Dalibora Matanića, psihološki triler “Ćaća”, koji će u Karlovcu biti prikazan po drugi puta nakon premijere na Pulskom festivalu.

Ukoliko sutra vremenske prilike ipak budu nepovoljne, projekcija koja je planirana za prvi dan bit će najvjerojatnije “prebačena” na subotu, pa je moguće da će u subotu biti održane dvije projekcije. O detaljima i eventualnim izmjenama programa obavještavat ćemo vas sutra u programu Trend Radija, kao i na Trend Portalu.

Inače, premda je ovaj projekt diplomski rad Marije Ratković, ova mlada Karlovčanka, koja je javnosti već godinama poznata po radu na organizaciji Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, ne planira da ljetno kino na Foginovom kupalištu ostane jednokratan projekt. Naprotiv, nada se da će projekt zaživjeti, te da će i sljedećeg ljeta, uz pomoć gradske uprave, Karlovčani barem na nekoliko dana ponovo dobiti toliko željeno kino.