Ćelić, Cindrić i Željković na Svjetskim policijskim igrama u New Yorku

KARLOVAC – Tri karlovačka policajca sudjelovat će na Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama, koje se od 26. kolovoza do 5. rujna održavaju u New Yorku-u u Sjedinjenim američkim državama. Među predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova na ovogodišnjim igrama sudjelovat će pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju u PP Karlovac, Darko Željković, koji će se natjecati u disciplini tae-kwon-do-a, a u disciplini streljaštva će se natjecati načelnik PU karlovačke Josip Ćelić te policijski službenik Interventne jedinice policije PU karlovačke Vlado Cindrić.

Na igrama će se policajci i vatrogasci iz 70-ak zemalja svijeta natjecati u 69 sportova, od streljaštva, nogometa, juda, karatea, košarke, jahanja pa sve do obaranja ruku.

strijelci

Vlado Cindrić, Dalibor Kocijan, Veljko Župančić i Josip Ćelić

Cilj ovog natjecanja je stvaranje veza, poznanstva, bratstva i suradnje u profesionalnim zajednicama vatrogasaca i policije kao i edukacija djece o koristima bavljenja sportom. Ovo sportsko događanje bit će ujedno prilika za obilježavanje desete obljetnice napada na World Trade Center 11. rujna 2001. godine.

S karlovačkim policajcima u Ameriku putuju i kolege iz Zagreba, Veljko Županić i Dalibor Kocijan, a načelnik karlovačke Policijske uprave Josip Ćelić je najavio kako u New Yorku idu po medalje.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/celic.mp3}

Na ovom natjecanju očekuje se da će sudjelovati oko 20 000 sudionika i ovo natjecanje će biti najveći ovogodišnji sportski događaj u svijetu. Veće sportsko događanje od ovih igara su jedino Olimpijske igre.

Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova RH su do sada sudjelovali na sljedećim Igrama: 1995. Peking, 2001. Stockholm, 2003. Barcelona, 2005. Quebec, 2007. Adelaide, 2009. Vancouver i 2010. Andora, s kojih su se vraćali s brojnim odličjima od kojih su 17 policijskih službenika osvajači zlatnih medalja.