pavlek

SKAKAVAC – Iako je blagdan Svetog Roka odmah poslije Velike Gospe, 16. kolovoza, župa Skakavac svoga nebeskog zaštitnika posebno svetkuje prvu nedjelju poslije toga datuma. Tako će velika proslava i proštenje Sv. Roka u Skakavcu biti u nedjelju, 21. kolovoza.

To najavljuje župnik ove župe velečasni Milan Pavlek koji posebno ističe kako se za to slavlje vjernici pripremaju trodnevnicom.
 

 

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pavlek_1.mp3}

Za ovogodišnje radosno i veličanstveno slavlje ovih se dana uređuje i okoliš crkve u Skakavcu ali i njezina unutrašnjost. Time će župljan i dodatno dobiti obilje milosti i blagoslova za duhovnu i tjelesnu korist. Sveti Rok je nebeski zaštitnik posebno za bolesnike jer je svoj život posvetio služenju i pomaganju bolesnih, posebice onima koji su bili zaraženi kolerom.

Velečasni Milan Pavlek ističe značaj duhovnosti kod čovjeka koja se u zadnje vrijeme zanemaruje. Naime, više se gleda na materijalnu dobit, kaže Pavlek i poziva na duhovno-vjerničku obnovu.
 

 

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pavlek_2.mp3}

Uoči glavne svečane mise u nedjelju od 11 sati i 30 minuta bit će tradicionalna procesija na koju su, osim župljana, pozvani i brojni gosti kako iz Skakavca, tako i iz Karlovca i županije.
 

 

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pavlek_3.mp3}

Župna crkva u Skakavcu obnovljena je nakon stradavanja u Domovinskom ratu. Sada joj pripada oko 800 duša, no njima treba pribrojati i više od tisuću onih koji su okupljeni oko crkve u Vumaniću, a kojom također upravlja dušebrižnik velečasni Milan Pavlek.

sv_rok