mirsad_judo

  • August 22, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC, SELCE – Jedini slijepi judaš u Hrvatskoj Karlovčanin Mirsad Bećirović sudjelovao je na Međunarodnom judo kampu koji je pod vodstvom Vladimira Degtyareva, ruskog nacionalnog judo trenera održan u Selcu. U kampu se okupilo 284 judaša iz cijelog svijeta, a ova međunarodna suradnja kroz međunarodni judo kamp održava se već drugu godinu zaredom u dječjem odmaralištu Selce.

Uz demonstraciju i promociju juda za slijepe kao paraolimpijskog sporta, sudjelovanje na ovom međunarodnom judo kampu omogućilo je razmjenu znanja i iskustva vrhunskih judo trenera judašima iz cijelog svijeta, ali i otvaranje mogućnosti da se Mirsada Bećirovića našeg jedinog slijepog judaša plasira na neko međunarodno judo natjecanje za slijepe i time otvori put za nastup na paraolimpijadi.

Promocija i demonstracija sportova slijepih osoba time se nastavlja i na međunarodnoj razini i to u sklopu projekta Sportom za ljepšu budućnost koji Udruga slijepih Grada Karlovca i Karlovačke županije provodi već drugu godinu zaredom pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.