danipiva_1

KARLOVAC – Za dva dana počinju jubilarni 25. Dani piva za koje se na prostoru Sportsko rekreacijskog centra Korana obavljaju zadnje pripreme. Postavljaju se šatori i oprema, buši i pili na sve strane, bruje vozila sa opremom… Sve to nije spriječilo čelnike grada i Karlovačke pivovare – Damira Jelića i Alexandra Gerchbachera da na mjestu najveće i najdugovječnije pivijade u Hrvatskoj, održe tiskovnu konferenciju.

Režija i koncepcija otvorenja pivijade i tradicionalne povorke koja će u subotu od 18 sati krenuti od Karlovačke pivovare prema Korani, ove je godine povjerena Krešimiru Dolenčiću, poznatom redatelju.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dolencic_1.mp3}

Povorku predvode karlovački bubnjari, uslijedit će zastave među kojima i ona Zlatke, maskote Dana piva, Karlovačka građanska garda, mažoretkinje, puhaći orkestri, jahači Konjičkog kluba, husari, oldtajhmer vozila, brojne folklorne i povijesne skupine, povijesne garde drugih gradova, streličari i mnogi drugi, pobrojao je Dolenčić. Voditeljica programa bit će Danijela Trbović, a glavna pivarska nadkelnerica Ivanka Boljkovac.

Pred početak pivijade uzbuđen je i predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexabder Gerchbacher koji je s ponosom najavio i posebno, festivalsko pivo. Taj ekskluzivni proizvod napravljen je samo za osam dana pivarske fešte i nigdje drugdje neće biti dostupno. Bit će to još jedna zvijezda ovogodišnjih Dana piva, osim onih pjevačkih koje će nastupiti pod šatorom Karlovačkog.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/alex_1.mp3}

A pored izvođača pod šatorom Karlovačkog, na središnjoj pozornici svake večeri izmjenjivat će se popularna imena hrvatske estrade – kako oni u glavnom programu, tako i njihove prethodnice.

Dani piva počinju imati dugoročnu koncepciju, najavio je gradonačelnik Jelić i istaknuo kako oni trebaju postati mjesto susreta šire regije.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jelicpivo_1.mp3}

I za kraj – ako želite doživjeti dio pivarske predatmosfere – dođite sutra navečer na Koranu gdje će početi i službene probe.

 

danipiva_2danipiva_3