netretic_1

NETRETIĆ – Ugovor vrijedan 225 tisuća kuna u Netretiću su potpisali načelnik te općine Ivan Gračan i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar Regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić. Sredstva su namjenjena sufinanciranju razvoja komunalne infrastrukture.

To je pola novca potrebnog za uređenje i asfaltiranje nerazvrstanih cesta u naseljima Gašparac i Dubravci, dok će ostatak osigurati općina Netretić iz svoga proračuna. Uskoro će biti raspisan natječaj za te radove, kazao je načelnik Netretića Ivan Gračan.

U Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva ističu kako je ono nositelj politike ravnomjernog regionalnog razvoja kako bi se omogućili podjednaki uvjeti života svih građana, ravnomjerniji razvoj zemlje i smanjenje društveno-gospodarskih razlika, kazao je potpredsjednik Vlade RH i ministar Božidar Pankretić. Podsjetio je kako je u Karlovačku županiju putem kredita Europske investicijske banke samo u vodno gospodarstvo do sada uloženo oko 130 milijuna kuna. Istodobno, najavio je i nova ulaganja u razvoj Hrvatske, prvenstveno u dio društvene infrastrukture u vrijednosti od oko 400 milijuna kuna.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/netretic_l1.mp3}

Inače, Netretić je danas je jedno od najvećih gradilišta u Karlovačkoj županiji. Veliki radovi izvode se na cestovnom čvoru Novigrad, sanaciji klizišta podno staroga grada u Novigradu te na izgradnji pogona za proizvodnju bio dizela u Netretiću. Načelnik Gračan istaknuo je kako Ministratvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva ulaže znatna sredstva u poboljšanje postojećih uvjeta stanovanja kroz darovanje osnovnog građevinskog materijala.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/netretic_2.mp3}

Nakon 25 godina korištenja, obitelji će dobiti mogućnost otkupa tih kuća, pojasnio je Gračan i dodao kako je i to dio programa kojim se nastoji zaustaviti iseljavanje stanovnika ali i potaknuti povratak mladih.

 

netretic_2