KABA

Demantij teksta “Direktor Toplane Janžetić demantira”

 

KARLOVAC – Objavljujemo demantij koji nam je u ime građanske inicijative “Stop korupciji” poslao njihov glasnogovornik g. Emil Mehdin. Demantij objavljujemo u cijelosti:

U tekstu kojeg potpisuje g. Zdenko Pomoravec, a kojeg je vaš medij objavio 22. kolovoza 2011. navedene su sljedeće neistinite tvrdnje, koje narušavaju vjerodostojnost djelovanja akcije „Stop korupciji”:

1. „…sredinom srpnja akcija “Stop korupciji” podnijela je prijavu protiv Toplane zbog navodnih spornih novčanih transakcija sa njemačkom tvrtkom SAACKE iz Bremena i karlovačkim špediterom Karlšpedom…”;

2. „…Denis Janžetić, direktor karlovačke Toplane, danas je na posebnoj tiskovnoj konferenciji demantirao gotovo sve navode vezane uz prijavu koju je Domagoj Švegar uime građanske inicijative „Stop korupciji” nedavno podnio protiv te gradske tvrtke….”

1. Odgovorno tvrdimo da niti Domagoj Švegar niti itko drugi iz akcije „Stop korupciji”, barem do danas, nije podnio prijavu protiv Toplane d.o.o.. Taj podatak nije objavljen niti u jednom drugom mediju, iako su brojna sredstva priopćavanja izvještavala o našim aktivnostima, niti je to ikada izjavio bilo koji pripadnik naše inicijative.

2. Direktor Toplane Janžetić nije mogao demantirati “gotovo sve naše navode”, kao što je napisano u istom članku, štoviše, on ih je i potvrdio, a što je i normalno jer su “gotovo svi naši navodi” bili zapravo službeni odgovori koje nam je na naša postavljena pitanja, a u ime Toplane d.o.o., dao sam Janžetić. Dakle niti jedan od sljedećih navoda nije niti netočan, niti neistinit:

a) da između Toplane i Karlšpeda ne postoji niti je ikada bio sklopljen bilo kakav ugovor;

b) da je u razdoblju od 2006. do 2009. godine Toplana tvrtki Karlšped isplatila preko 5 milijuna kuna unatoč tome što između tih dvaju tvrtki nikada nije sklopljen ugovor;

c) da se originalni ugovor između Toplane i tvrtke SAACKE nalazi na policiji;

d) da vezano za posao plinofikacije nije provedena javna nabava,

te se građanska inicijativa zbog njih nema ni razloga ni namjere bilo kome ispričavati.