planinari_mali

  • September 2, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Planinarsko društvo Dubovac iz Karlovca ove jeseni organizira 1. Malu planinarsku školu namijenjenu djeci do 12 godina starosti.

Škola počinje ove nedjelje od 15 sati roditeljskim sastankom u prostorijama Planinarskog doma Zvonimir Plevnik na Kalvariji. Škola će trajati tri mjeseca, a bit će realizirana kroz osam planinarskih izleta prilagođenih dječjem uzrastu. Izleti će biti održani u okolici grada, po Karlovačkoj županiji te po planinarskim putevima koje održava Planinarsko društvo Dubovac.

Osnovni cilj Male planinarske škole je uključiti što veći broj djece u odlazak u planine, osposobiti ih za siguran boravak i kretanje planinom, upoznati ih s florom i faunom te kulturno-povijesnim obilježjima zavičaja. Mala planinarska škola je besplatna za sve sudionike.

Sredstva za izvođenje nastave odnosno za kupnju opreme djelomično su osigurana iz Proračuna Grada Karlovca, putem projekta Grad prijatelj djece.

Prijaviti se možete na redovnom sastanku Društva, četvrtkom u 19,30 sati u prostorijama na Strossmayerovom trgu 2, te na broj telefona 091/ 4550 241.