KABA

Centar za mlade na Gazi i ove godine nudi niz zanimljivih aktivnosti za sve građane

KARLOVAC – I ove jeseni u Centru za mlade NaGazi kreće niz zanimljivih aktivnosti, većinom u području neformalnog obrazovanja, kulture te organizacije slobodnog vremena.

Neke od redovnih aktivnosti nastavit će se održavati i dalje, poput tečaja oblikovanja keramike, tečaja sviranja gitare, sekcije Kreativa te video sekcije. Iako su službeni upisi na spomenute aktivnosti završili, iz Centra javljaju da još uvijek nije kasno da se zainteresirani uključe u neku od sekcija.

Nakon niza uspješno održanih izložbi, nastavlja se i praksa predstavljanja mladih autora. Do Nove godine bit će organizirane tri izložbe, od kojih je prva na redu već 07. listopada, a na kojoj će mlada dizajnerica iz Karlovaca Marijana Brkić predstaviti svoje radove od recikliranih materijala.

Ovogodišnja jesen u Centru za mlade NaGazi bit će u znaku održivosti i “uradi sam” kulture. Tako će 15. listopada Dražen Šimleša iz Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG) održati predavanje “Osnove permakulture i ekološki otisak”, a isti će se dan, u suradnji s udrugom HULK održati još jedan “Linux install fest” na kojeg zainteresirani mogu donijeti svoja računala i besplatno, uz stručnu pomoć, instalirati neku od Linuxovih distribucija.

22. listopada također je u planu radionica izrade prirodnih sapuna, za koju su prijave još otvorene, a vodit će ju Ivana Lovrić.

Posebno zanimljivu ponudu predstavlja tečaj krojenja i šivanja, koji će se održavati od listopada do siječnja, i za koji su otvoreni upisi.

U ovoj će se godini održati i niz radionica u području kreativnog izražavanja, odnosno izrade uporabnih predmeta i renoviranja starih, poput radionice pozlate, transfera i tehnike “one stroke”.

Krajem listopada udruga “Domaći” će u suradnji s HPD Martinščak organizirati biciklijadu za sve uzraste s nizom popratnih zanimljivih aktivnosti. Destinacija ove biciklijade će biti planinarski dom u Priselcima.

O svim sadržajima se detaljnije informacije mogu dobiti na stranicama domachi.hr, te upitom na mail: domachi@domachi.hr ili na broju telefona 600 996.