dani_piva1

KARLOVAC – Ovogodišnji, 25. Karlovački Dani piva donijeli organizatorima 122.312 kuna profita, stoji u izvješću s manifestacije koje je na prošlotjednoj sjednici usvojilo Turističko vijeće Turističke zajednice grada Karlovca.

Turistička zajednica grada Karlovca, koja je bila izvršni organizator manifestacije, organizirala je anketiranje 950 posjetitelja. Iz rezultata anketiranja dobiven je profil posjetitelja, od kojih su 67% činili Karlovčani, 16% stanovnici Karlovačke županije, dok je 16% gostiju bilo iz drugih županija, a 1% iz inozemstva. 10% posjetitelja izjavilo je da je Karlovac posjetilo isključivo zbog Karlovačkih dana piva.

Procjena ukupnog broja posjetitelja na temelju konzultacije sa dežurnim službama iznosi oko 200.000 posjetitelja.

34% posjetitelja bili su srednje dobi, između 26 i 35 godina, a 29% ih je bilo mlađe životne dobi, do 25 godina.

93% posjetitelja reklo je da im ovo nije bio prvi posjet Danima piva, već su i ranije posjećivali ovu manifestaciju. Što se pak tiče zadovoljstva manifestacijom, 81% posjetitelja izjavilo je da je posjet Danima piva bio u skladu s njihovim očekivanjima.

Najvišu prosječnu ocjenu, od makismalno 5, posjetitelji su dali za uslužnost osoblja, i to 4,2 , a najnižu za raznolikost i kvalitetu suvenira i trgovačke ponude, koji su ocjenjeni sa 3,2.

Procjenjuje se da je velike perece – zaštitni znak Dana piva, kupilo cca. 10.000 posjetitelja.

Od ostalih zaključnih brojki s ovogodišnje manifestacije, zanimljivo je da je u osam dana na Danima piva, prema podacima Čistoće, proizvedeno 7,66 tona smeća .

Policija je registrirala deset narušavanja javnog reda i mira, a hitna medicinska pomoć imala je 21 intervenciju.

Zabavni i informativni program MVtrend medija – generalnog pokrovitelja manifestacije, producirao je ukupno 1938 minuta programa sa prostora manifestacije i iz studija.