KABA

Karlovac obilježava 20. godišnjicu početka agresije

KARLOVAC – Danas se obilježava 20. godišnjica prvog napada na Karlovac. U sjećanje na 4. listopad 1991. godine Koordinacija braniteljskih udruga Karlovačke županije poziva građane da se danas od 11.30 sati pridruže paljenju lampiona na karlovačkom Korzu, te nakon toga na mimohod prema spomen-obilježju na Turnju.

Također, učenici i djelatnici osnovne škole Turanj i ove godine organiziraju komemorativnu svečanost pod nazivom “Sjećanje na Turanj”. Program započinje u 13 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Spomen obilježjem poginulim braniteljima Domovinskog rata na Turnju. Nakon toga, u 13.30 sati, predviđen je program svečanosti za građanstvo na prostoru Muzeja Domovinskog rata na Turnju. Izaslanstvo Karlovačke županije na ovom događaju predvodit će predsjednik Županijske skupštine Josip Zaborski i zamjenik župana Ivan Banjavčić.

Obilježavanju 20. godišnjice početka agresije priključit će se i izaslanstvu gradske organizacije SDP-a, koje će u 11.15 sati polaganjem vijenaca kod centralnog križa na Jamadolu odati počast svim stradalim u Domovinskom ratu.