zeljeznicko_stajaliste

KARLOVAC – Premda je od početka izgradnje novog željezničkog stajališta u centru Karlovca, nasuprot Autobusnog kolodvora, prošlo više od tri godine, ono, kao što svi Karlovčani znaju, još uvijek nije gotovo.

A da oko izgradnje stajališta još ima mnogo problema, javili su iz karlovačke Građanske inicijative Stop korupciji, koji su zatražili uvid u dokumentaciju Hrvatskih željeznica oko gradnje novog karlovačkog stajališta.

Pozivajući se na Zakon o pravu na pristup informacijama iz udruge su zatražili ugovore o gradnji novog željezničkog stajališta u Karlovcu i eventualne anekse tih ugovora s pripadajućim ugovornim troškovnicima, zadnju ispostavljenu situaciju s ispunjenim troškovnikom, te ovjerenu građevinsku knjigu po nadzoru.

No, iz Hrvatskih željeznica na adresu građanske inicijative stigao je negativan odgovor, navodeći upravo Zakon o pravu na pristup informacijama prema kojem im uskraćuju odgovor, budući da se, kako su rekli u HŽ-u, radi o poslovnoj tajni.

Što je to tajno u vezi gradnje 10 milijuna kuna vrijednog stajališta nije jasno, ali Karlovčane će sigurno zanimati zašto stoje radovi, te kada će napokon vlak stajati u centru Karlovca.