KABA

Gradonačelnik Jelić dobio nagradu za doprinos razvoju turizma

KARLOVAC – Karlovački gradonačelnik Damir Jelić dobitnik je nagrade Povelja fest 2011., dok je Turistička zajednica grada Karlovca nominirana za nagradu Zlatni interstas za doprinos razvoju turizma. Gradonačelnika i Turističku zajednicu nominirali su Povjerenstvo turističkih novinara, Vijeće Interstasa – Međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza te F.E.S.T. – Europska federacija turističkih novinara.

Kako stoji u obrazloženju, karlovački gradonačelnik je nominiran zbog svojih osobnih, stručnih, organizacijskih sposobnosti i doprinosa ukupnosti unapređenja i razvoja turizma grada Karlovca.

– Uz brojne gospodarske, sportske, kulturno – turističke priredbe i brigu o ugodi kako turistima tako i brojnih poslovnih ljudi, prigodom njihovog boravka u ovom lijepom gradu, zapažena je vrlo kvalitetna i sve snažnija medijska prezentacija Karlovca, što rezultira dolaskom sve većeg broja turista u naš grad. Rezultat je to kreativnog spajanja bogate povijesne, kulturološke, graditeljske baštine, autohtonih tradicijskih vrijednosti i običaja, izuzetne lokacijske pozicije, krajobrazne ljepote, etno, gastro i drugih vrijednosnih potencijala, kojima sjajno povezujete prošlost i sadašnjost sa suvremenošću, te ih znalački promiče i prezentira Turistička zajednica grada Karlovca, uz aktivnu potporu Vas osobno i gradske Uprave. Time, ne samo što potičete razvoj turizma grada Karlovca, već i značajno pridonosite i prepoznatljivosti turističkog proizvoda Hrvatske u cijelosti. Ocjena je da time vrlo aktivno pridonosite i ukupnoj međunarodnoj turističkoj razmjeni, a time i boljem razumijevanju među narodima i zemljama, što je prepoznalo i Povjerenstvo F.E.S.T. -a Europske federacije turističkih novinara – stoji u obrazloženju Povjerenstva.

Gradonačelnik će ovu prestižnu nagradu preuzeti u petak 14. listopada 2011. godine na završnoj svečanosti 18. Interstasa u Solinu.

Ples