Dodijeljene nagrade Gazele 2011

KARLOVAC – U hotelu Korana-SrakovčićKarlovcu sinoć su dodjeljene nagrade Gazele 2011. najuspješnijim malim i srednjim poduzetnicima za središnju Hrvatsku – Karlovačku, Sisačko-moslavačku, Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Riječ je društveno i gospodarski značajnom projektu u Hrvatskoj koji već šestu godinu zaredom organizira kuća Business.hr u suradnji s brojnim partnerima. Svrha projekta je poticanje gospodarskog razvoja tržišta, posebice u području malog i srednjeg poduzetništva, s naglaskom na važnost rasta, razvoja i transparentnog poslovanja.

U središnjoj Hrvatskoj za nagradu Gazele plasiralo se ukupno 113 tvrtki, od kojih je šest iz Karlovca i 16 s područja Karlovačke županije, kazala je voditeljica projekta Lidija Šimrak i pojasnila kriterije pri odabiru.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/lidija_1.mp3}

Prema tim kriterijima naručuje se ljestvica poduzetnika a prvih 30 tvrtki u svakoj od šest regija u Hrvatskoj prolazi detaljnu provjeru godišnjih financijskih izvješća od posebne komisije. Svaka od tvrtki koja ispunjava kriterije za ulazak na ljestvicu uspješnosti dobiva posebno priznanje Business.hr-a.

Poduzetnicima i poslovnim ljudima međum kojima je uime domaćina bio i karlovački gradonačelnik Damir Jelić, obratila se državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić. Ona je naglasila kako je Ministarstvo prihvatilo biti pokroviteljem ovoga hvale vrijednog projekta iz nekoliko razloga.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kraljic_1.mp3}

Projekt Gazele jedan je od najboljih a po svojoj strukturi najsličniji je onome što će naši poduzetnici moći koristiti nakon 1. srpnja 2013. godine kada će im biti dostupna sredstva iz strukturnih fondova Europske unije. dodala je Kraljić. Inače, od 2009. godine do danas Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva ukupno je odobrilo 68 potpora u vrijednosti većoj od 53 milijuna kuna.