KABA

Gradonačelniku Jeliću i TZ Karlovca u Solinu dodijeljena povelja Fest 2011.

SOLIN –  Karlovački gradonačelnik Damir Jelić i Turistička zajednica grada Karlovca dobili su sinoć u Solinu Povelju Fest 2011. za doprinos razvoju turizma.

Gradonačelnika i Turističku zajednicu za ovu nominirali su Povjerenstvo turističkih novinara, Vijeće Interstasa – Međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza te F.E.S.T. – Europska federacija turističkih novinara.

Manifestacija je održana u hotelu President u Solinu pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, grada Solina i pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/solin_nagrada/*{/rokbox}

– Uz brojne gospodarske, sportske, kulturno – turističke priredbe i brigu o ugodi kako turistima tako i brojnih poslovnih ljudi, prigodom njihovog boravka u ovom lijepom gradu, zapažena je vrlo kvalitetna i sve snažnija medijska prezentacija Karlovca, što rezultira dolaskom sve većeg broja turista u naš grad. Rezultat je to kreativnog spajanja bogate povijesne, kulturološke, graditeljske baštine, autohtonih tradicijskih vrijednosti i običaja, izuzetne lokacijske pozicije, krajobrazne ljepote, etno, gastro i drugih vrijednosnih potencijala, kojima sjajno povezujete prošlost i sadašnjost sa suvremenošću, te ih znalački promiče i prezentira Turistička zajednica grada Karlovca, uz aktivnu potporu Vas osobno i gradske Uprave. Time, ne samo što potičete razvoj turizma grada Karlovca, već i značajno pridonosite i prepoznatljivosti turističkog proizvoda Hrvatske u cijelosti. Ocjena je da time vrlo aktivno pridonosite i ukupnoj međunarodnoj turističkoj razmjeni, a time i boljem razumijevanju među narodima i zemljama, što je prepoznalo i Povjerenstvo F.E.S.T. -a Europske federacije turističkih novinara – stoji u obrazloženju nominacije Povjerenstva.