arca_1

KARLOVAC – Čak sedam od 11 karlovačkih inovatora vratilo se kući s osvojenim nagradama s ovogodišnje izložbe inovacija Arca 2011. Čak tri nagrade bile su zlatne.

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj izložbi inovacija prvo mjesto osvojili su “Bacač granata (VHS BG)” autora Marka Vukovića i Janka Markovića iz HS Produkta, „Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda na brodu Tip Brodopur BS40″ Darka Novosela i Antuna Željka Lukasa iz Tvornice turbina i „Kondenzacijska parna turbina s reguliranim oduzimanjem pare snage 1000 kW” grupe autora iz Tvornice turbina.

Srebro su osvojili „Čarobni papir” Vladimira Halovanića, „Centrifugalna vrcaljka – vertikalna” dr. Ivana Dadića iz tvrtke Tri E, te „Dno spremnika za streljivo” autora Marija Rendulića iz HS Produkta, dok su broncu osvojili učenici iz Kluba mladih tehničara OŠ Dubovac sa svojom inovacijom „Sat s pokretnim prikazom”.

arca_3

Na ovogodišnjoj devetoj po redu Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2011 predstavilo se oko 350 inovacija, znanstveno-istraživačkih projekata, novih proizvoda i tehnologija iz područja strojarstva, elektrotehnike, informatike, mehatronike, kemijskog inženjerstva, biotehnologije, medicine, graditeljstva, arhitekture i mnogih drugih.

Udruga inovatora Karlovačke županije predstavila se s ukupno 11 inovacija pokazavši još jednom nadmoć Karlovčana u inovatorstvu.

arca_6