dalic_ozalj

OZALJ – „Ovaj smo program napravili polazeći od aktualne situacije – krize koja oko nas vlada. Hrvatska je može prevladati kroz investicije, sredstva fondova EU, uz rad i ljude koje ima i uz pomoć kojih može ostvariti i jačati daljnji gospodarski rast”, kazala je na predstavljanju HDZ-ova programa koordinatorica za VII. izbornu jedinicu Martina Dalić.

Dalić je u Ozlju istaknula kako je srce programa gospodarstvo jer ga se smatra najvažnijim područjem za stvaranje konkurentne Hrvatske. Drugi stup programa su investicije, jer, kako je kazala, jedino novi poslovi stvaraju nova radna mjesta.

Navela je da program predviđa poticanje ulagačkih olakšica za poduzetnike i njihovo stimuliranje da ulažu vlastita sredstva u stvaranje kapitala te da je konačni cilj potaknuti proizvodnju za izvoz. Dalić je naglasila da je cilj upravljanja proračunom štednja i prepolavljanje deficita u sljedeće dvije godine.

Prisutne je zanimalo što će biti s pravima hrvatskih branitelja kad uđemo u EU, na što je Dalić odgovorila kako su se u medijima pojavile špekulacije da će se smanjivati prava branitelja, što, naglasila je, nije točno.

Uz brojne predstavnike Karlovačke županije, gosti predstavljanja bili su župan Karlovačke županije i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije Ivan Vučić, dožupan Josip Šafar, ravnatelj Opće bolnice Karlovac dr. Nedjeljko Strikić i predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Karlovačke županije Ivan Šego.