hss_zeleni

ZAGREB – Potpredsjednik HSS-a Božidar Pankretić i predsjednik Zelene stranke Aljoša Babić potpisali su međustranački sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima za 7. izbornu jedinicu. Pankretić je izrazio zadovoljstvo potpisanim sporazumom jer se, kako je rekao, HSS oduvijek smatra zelenom strankom, i to ne samo riječima nego i djelima. Dodao je kako je lista za 7. izbornu jedinicu posložena, te da se na njoj nalaze gradonačelnici, načelnici, zamjenici gradonačelnika, zamjenici župana, ljudi koji su se dokazali na terenu, te da se vodilo računa o Zakonu o ravnopravnosti spolova, odnosno zastupljenosti žena na listi.

Aljoša Babić zahvalio se HSS-u na dosadašnjem angažmanu na očuvanju okoliša, te je pritom naglasio protivljenje prodaji vodnih resursa. Iskazao je također i želju da u što skorije vrijeme Hrvatska dobije samostalno ministarstvo zaštite okoliša i da se ekologija uvede kao izborni predmet u hrvatsko školstvo.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić također je izrazio zadovoljstvo potpisanim sporazumom osvrnuvši se na važnost očuvanja „obiteljskog srebra”, hrvatskih šuma i voda, te ulaganja u ruralna područja.