Vještičji prsti

Halloween!

Svojstva:

230 gr putera
130 gr šećera u prahu
1 jaje
270 gr brašna
1 čajna žličica praška za pecivo
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
1 žličica soli
pekmez od jagoda
listici oljustenog badema

Priprema:

Umutite puter i šećer u prahu pa dodajte jaje i ekstrat vanile.
Nastavite mutiti i dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i solju. Kada se stvori loptica ostavite u frižider na pola sata.
Pravite male valjke dužine do malog prsta, a debljine malog. Nožem utisnite po tri linijice tamo gdje su “zglobovi”. Na kraju utisnite listić oljuštenog badema umjesto nokta. Pecite desetak minuta na srednjoj temperaturi, pazite da ne potamne. Izvadite i ohladite.
Sada odvojite badem, stavite malo pekmeza od jagoda i ponovo pritisnite badem na isto mjesto. Ako ima viška pekmeza skinite ga.

IZVOR: www.coolinarika.com