KABA

Pavle D

Pavle D u muzičkim je vodama više od 20 godina. Rođen je 1982. u Karlovcu gdje stječe svoja prva glazbena iskustva. Početke glazbene karijere započinje pod labelom Wander Music s kojim počinje stvarati svoje prve glazbene projekte, koji odmah postaju zamijećeni u nacionalnim i internacionalnim glazbenim krugovima. Prepoznatljivi deep zvuk i njegova elegancija, te ljubav prema vinyl formatu donose mu ubrzo nove internacionalne suradnje. 2006. odlazi u Italiju i započinje suradnju na novom labelu Eccentric Records. Njegov glazbeni stil postaje sve zapaženiji, a gostovanja i suradnja sa svjetskim imenima postaju sve učestalija. U suradnji s par DJ-a iz Londona Pavle D sudjeluje u osnivanju londonskog radija Jacks-House koji ubrzo počinje zauzimati važno mjesto na engleskoj i svjetskoj glazbenoj sceni. Nakon toga dobiva i nagradu za nove nade u elektronskoj glazbi što mu donosi nova glazbena iskustva i suradnje (Ambasada Gavioli , Magda, Timo Maas, Adam Beyer, Tiefschwarz, Nathan Coles, Liz Edwards, Grant Dell, Michel De Hey, Billy Nasty, Karotte, Pure Science, James Ruskin, Oliver Koletzki, Martini Bros, Danny Tenaglia, Paolo Martini, Lori J. Ward, Shadow Sync, Underground Sky, Aleksij, Max D. Blas, Mary, Lemon …). Nastavlja rad na Jacks-House radiju, kao i eventima vezanim uz radio.

11.11.2010. započinje projekt Jacks-House 2011 WORLD TOUR u EGG clubu u Londonu, kao i svjetsku turneju Jacks-House radija. Dolazi i do novih suradnji na radiju kao sto su wiggle, kerfuffle, LED, cougar trax, EGG, i mnogi drugi….

Pavle D trenutno vodi emisiju na Jacks-House radiju u poznatom programu zvanom Wikked Wednesdays koji ide svaku srijedu od 18 do 20 sati po tamošnjem vremenu. Danas njegov zvuk možemo opisati kao elegantni deep s tech primjesama, a u njegovim setovima možete čuti kombinaciju novog i starog. Ljubitelji vinilya i underground klupskog zvuka zasigurno će biti zadovoljni.

Imedika

Pavle D ( Jacks House , Eccentric Records )

http://www.jacks-house.com

http://soundcloud.com/pavled-wander

U ovotjednoj emisiji NEMA SPAVANJA gost je PAVLE D. Emisija počinje u petak i subotu od 22:00 sata. Slušajte nas na frekvencijama 106.9 ili 102.1 MHz ili putem Internet live strema na našem TREND PORTALU na www.trend.com.hr. Voditelj emisije je Uminal.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/pavel/*{/rokbox}

Ples