Karlovac domaćin konferencije o nenasilju

KARLOVAC – Karlovačka županija i Grad Karlovac danas i sutra su domaćini Prvoj međunarodnoj konferenciji u projektu „Ljubičice u školama”. Projekt se provodi u okviru Comenius – Regio programa cjeloživotnog učenja Europske unije, a cilj mu je osvijestiti javnost, a posebno učenike, roditelje, pedagoge i nastavnike, o važnosti prevencije nasilja u školama, i to kroz seminare, konferencije i izradu priručnika o nenasilju u školama. Projekt je pripreman u Odjelu za europske integracije i regionalnu suradnju Županije i Odjelu za društvene djelatnosti Grada Karlovca, pojasnila je Marijana Tomičić iz županijskog Odjela za europske integracije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ljubicice_1.mp3}

Partneri u ovom projektu su škole Grabrik, Dragojla Jarnević, Draganić i 1. OŠ Ogulin, Dječji vrtić Karlovac i udruga Carpe Diem.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ljubicice_2.mp3}

Prije početka konferencije, karlovački župan Ivan Vučić i gradonačelnik Damir Jelić priredili su prijem za goste iz Litve predvođene županom okruga Taurage Pranasom Petrošiusom. Prije početka rada dvodnevnog skupa župani su potpisali memorandum o sudjelovanju u projektu.