KABA

MUZA proslavila rođendan uz Bojana Jambrošića

KARLOVAC – Prikazom svega naučenog u posljednjih godinu dana, korisnici Male urbane zajednice – Muze, proslavili su sinoć prvi rođendan.

Muza je nastala prije godinu dana otkako je desetak karlovačkih udruga dobilo zajednički prostor za svoje djelovanje i rad u bivšim vojnim objekatima u Haulikovoj ulici, kojega su nazvali Mala Urbana Zajednica, ili skraćeno – MUZA.

Ideja je bila stvoriti u gradu jedno novo mjesto u kojemu će se otvoriti mogućnosti za provedbu aktivnosti i projekata s područja kulture, edukacije i civilnog društva. Na jednom mjestu su se predstavili Dubovački Streličari, Studio 23, udruge Tiama, Orpheus i Avadhuta, te Goran Ilić i polaznici njegova tečaja gitare.

Djeca i mladi svojom su glazbom i plesom ujedno pozvali Karlovčane na sudjelovanju u tomboli kojom se prikuplja novac za nabavku ekološke pirolitičke peći, budući da u Maloj urbanoj zajednici još uvijek nije adekvatno riješen problem grijanja. Peć je u Muzu već stigla, no samo četvrtina je plaćena. Zato iz Male urbane zajednice još jednom pozivaju Karlovčane da im pomognu u plaćanju peći u cjelosti, kako bi mogli i dalje raditi ono što vole.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/muza/*{/rokbox}

Posebni gosti rođendanskog slavlja bili su mladi pjevač Bojan Jambrošić i Lela i Joe Kaplowitz. Bojan je, usprkos prometnoj nesreći koju je doživio na putu do Karlovca, razveselio djevojčice koje su ga s nestrpljenjem čekale i s njim u glas otpjevale sve njegove hitove.