KABA

Vukelić treći, Vučić sedmi, a Jelić deveti na izbornoj listi HDZ-a

ZAGREB – Sinoć u ponoć istekao je rok za predaju kandidacijskih listi Državnom izbornom povjerenstvu. Posljednjeg dana liste je predala Hrvatska demokratska zajednica, Kukuriku koalicija, a do posljednjeg trenutka čekao je i niz manjih stranaka, dok su tek rijetki, poput Hrvatskih laburista – stranke rada i HSP-a, liste predali još prošloga tjedna.

Na HDZ-ovoj izbornoj listi za sedmu izbornu jedinicu, kojoj pripada i Karlovačka županija, nalazi se i niz istaknutih lokalnih političara. Među njima su bivši ministar Branko Vukelić koji je treći na listi, župan i predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Vučić koji je sedmi, karlovački gradonačelnik i predsjednik karlovačkog ogranka stranke Damir Jelić koji je deveti na listi, gradonačelnik Slunja Ivan Bogović na 12. mjestu, dok je posljednja, 14. na listi, predsjednica Gradskog vijeća Karlovca Nada Murganić.

Na listi Kukuriku koalicije za sedmu izbornu jedinicu nalazi se pak nešto manje političara poznatih lokalnoj javnosti. Tu su načelnik Kamanja i predsjednik općinske organizacije SDP-a Damir Mateljan na devetom mjestu liste, predsjednik županijskog HNS-a Branko Mohorić na 11. mjestu i predsjednik karlovačkog SDP-a Josip Benčić na 12. mjestu.

Ples