KABA

HDZ predstavio izborni program i u Dugoj Resi

DUGA RESA – „Voditi državu odgovorna je politička zadaća. Politika nije zlo, nego briga za opće dobro”, rekao je sinoć na predstavljanju Izbornog programa HDZ-a u dugoreškoj gradskoj vijećnici jedan od kandidata s liste za 7. izbornu jedinicu Goran Marić, koji je u Dugu Resu doputovao umjesto najavljene ministrice Martine Dalić.

Marić je naglasio da je, unatoč svim poteškoćama, Vlada učinila iskorak, i napravila plan gospodarskog oporavka. Osvrnuo se pritom i na bankarski sustav u Hrvatskoj i kazao kako on djeluje kao zatvoreni poslovni krug, a ne zanimaju ga interesi hrvatskog čovjeka i gospodarstva. Dodao je kako HNB nije donio niti jednu regulatornu mjeru, iako je njihova obaveza donositi ciljane mjere kojima će poticati one mjere u ekonomiji koje će biti od koristi za hrvatsko gospodarstvo.

Marić je rekao i kako je u Izbornom programu najvažnije zadržavanje socijalnih prava i u to se ne smije dirati. Racionalizacija u svakom segmentu društva je potrebna, ali ne bolni rezovi. Najavio je kako će se upravljanju državnom imovinom posvetiti posebna pažnja.

Na kraju je zaključio kako je HDZ svjestan poteškoća i pogrešaka koje skupo plaća, ali i to da je u HDZ-u došlo do promjena i HDZ ima snage, mogućnosti, znanja i odlučnosti da hrvatsko gospdarstvo i državu vodi u interesu svih građana.

Tribini su nazočili i kandidati s HDZ-ove liste iz VII. izbornu jedinicu Damir Jelić, Ivan Bogović i Nada Murganić.

duga_2