KABA

Službeni početak kampanje; HSS na Facebooku, HDZ predstavlja kandidate

KARLOVAC – Danas službeno započinje najkraća izborna kampanja u povijesti Hrvatske, koja će trajati samo 16 dana.

Potpredsjednik HSS-a i nositelj koalicijske liste HSS-a, Zelene stranke i Stranke penzionera za VII. izbornu jedinicu Božidar Pankretić započet će predizbornu kampanju putem svog Facebook profila. Svi Facebook korisnici mogu mu postavljati pitanja privatnim porukama, na koje će Božidar Pankretić odgovarati danas od 12 sati u središnjici HSS-a u Zagrebu.

U odgovaranju na pitanja Facebook korisnika Pankretiću će se pridružiti drugi na listi koalicije HSS-a, Zelene stranke i Stranke penzionera, gradonačelnik Samobora, Krešo Beljak, također putem privatnih poruka na svom Facebook profilu.

HDZ će pak danas službeno predstaviti javnosti svoje kandidate za sedmu izbornu jedinicu. Podsjetimo, na listi za sedmu izbornu jedinicu nalazi se pet osoba iz Karlovca i Karlovačke županije. Najbolju poziciju ima bivši ministar Branko Vukelić koji je treći na listi, slijedi ga župan i predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Vučić koji je sedmi, zatim karlovački gradonačelnik i predsjednik karlovačkog ogranka stranke Damir Jelić koji je deveti na listi, gradonačelnik Slunja Ivan Bogović na 12. mjestu, dok je posljednja, 14. na listi, predsjednica Gradskog vijeća Karlovca Nada Murganić. Predstavljanje počinje u 13.30 sati u prostorijama HDZ-a u Karlovcu.


Također, danas će u Karlovcu gostovati predsjednik stranke Akcija za bolju Hrvatsku, general Željko Sačić. Dočekat će ga predstavnici karlovačkog ogranka stranke, a potom će obići staru gradsku jezgru i ruševinu hotela na Foginovom kupalištu.

Akcija za bolju Hrvatsku naglašava da se njihov program znatno razlikuje od programa ostalih stranaka te da strukturne promjene i radikalan zaokret u hrvatskom gospodarstvu mogu iznijeti jedino opcije koje nisu sudjelovale u vlasti, koje nemaju „dugova” i „partnera” jer se nisu uključile u kriminalne radnje i korupciju prisutnu u svim segmentima hrvatskog društva. Dolazak generala Sačića predviđen je u 14 sati.