KABA

Sjećanje na Vukovar danas i u Karlovcu

VUKOVAR, KARLOVAC – Obilježavanju 18. studenog – Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991. godine” pridružili su se i Karlovčani.

Izaslanstvo Karlovačke županije, predvođeno županom Ivanom Vučićem, rano jutros otputovalo je za Vukovar gdje će nazočiti skupu koji se ove godine odvija pod sloganom “Hrabri ljudi”.

Kako se očekuje, na ovom će se skupu okupiti najviši državni dužnosnici Republike Hrvatske, među kojima i premijerka Jadranka Kosor te predsjednik države Ivo Josipović, kao i predstavnici svih hrvatskih županija.

Imedika

Program predviđa okupljanje u Općoj bolnici Vukovar, zatim križni put kolone sjećanja od bolnice do Memorijalnog groblja, gdje će biti položeni vijenci i služena Sveta misa, koju će predvoditi kardinal Vinko Puljić.

Početak programa je u 10 sati.

Današnji datum bit će obilježen i u Karlovcu. Temeljni ogranak HDZ-e „Novi Centar”, u spomen na sve poginule hrvatske branitelje, a posebno u spomen žrtvama poginulim u obrani Vukovara, u 11 sati zapalit će svijeće i položiti svijeće na Spomenik braniteljima u Karlovcu na Trgu hrvatskih branitelja. Ovim putem pozivaju stanovnike gradske četvrti „Novi centar” i sve građane grada Karlovca da im se priključe i odaju počast svima koji su svoj život položili za Domovinu.

Također, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, karlovački Gimnazijalci priključili su se akciji “I u mom gradu Vukovar svijetli”, te su na pločniku pred školom upalili lampione u sjećanje na žrtvu Vukovara i njegovih stanovnika.

Ples