angeli

  • November 21, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Udruga “Jak kao Jakov”, osnovana u sjećanje na našeg malog sugrađanina Jakova Rubida, koji je, nažalost, prije nešto više od godinu dana izgubio bitku s teškom bolešću, pokrenula je akciju „Tisuću anđela“.

Ideja akcije je da se, kao u popularnoj dječjoj knjizi “Sadako hoće živjeti” u kojoj djevojčica oboljela od leukemije želi izraditi tisuću ždralova kako bi ozdravila, sada izrađuju anđeli za djecu oboljelu od malignih bolesti. Anđele izrađuju djeca karlovačkih osnovnih škola, a pridužila im se i Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” u kojoj je danas također održana radionica izrade anđela.

Anđeli će se prodavati u nadolazećem predblagdanskom vremenu, a sav prikupljeni novac bit će namijenjen Hematološkom i onkološkom odjelu KBC Rebro u Zagrebu, gdje se liječe djeca oboljela od malignih bolesti.

Podsjetimo, udrugu “Jak kao Jakov” osnovala je Jakovljeva majka Ivančica Rubido, kako bi u spomen na prerano izgubljenog sina pomogla djeci kojoj je, kao što je i njemu bila, za podmirivanje visokih troškova liječenja potrebna pomoć dobrih ljudi.