elektronicki_medija_1

  • November 23, 2011
  • Admin
  • 0

ROVINJ/KARLOVAC – Dani elektroničkih medija po četvrti će put od danas do nedjelje, 27. studenog biti održani u Rovinju. U sklopu Dana elektroničkih medija bit će održani i 17. dani radija, 4. dani televizije i 4. dani interneta.

Organizator manifestacije je Hrvatska udruga radija i novina, a bit će to prilika da se na jednom mjestu sastanu predstavnici hrvatskih radio postaja i televizija, kao i predstavnici sličnih udruga iz susjednih zemalja.

Dani elektroničkih medija započet će konferencijom Analiza i perspektiva razvoja radijske difuzije u Republici Hrvatskoj, a nastavit će se raznim predavanjima od pregleda postojećeg stanja radijskih nakladnika, radijskih mreža do digitalizacije radija u našoj zemlji.

U petak će se raspravljati o Zakonu o elektroničkim medijima i zakonskim preprekama u elektroničkim medijima. Bit će riječi i o Fondu za poticanje pluralizma i raznolikosti elektroničkih medija. Drugi dio dana bit će posvećen digitalnoj televiziji, a u petak navečer bit će održana svečana sjednica s podjelom godišnjih nagrada i priznanja. Posebno priznanje za petu godišnjicu rada dobit će i Trend Radio.