KABA

Bećirović jedini hrvatski reprezentativac u judu za slijepe na EP u judu za slijepe u Londonu

LONDON – Hrvatska je prvi puta imala jedinog reprezentativca u judu za slijepe Mirsada Bećirovića, koji je nastupio na Europskom prvenstvu u judu za slijepe osobe održanom u Crawleyu, u blizini Londona, na kojem su se natjecali judaši iz 20 zemalja.

Mirsad je tom prilikom obavio međunarodnu trajnu klasifikaciju B1 koja mu omogućuje da se natječe na međunarodnim natjecanjima u judu za slijepe. Natjecatelji su bili B1 slijepe osobe, te B2 i B3 (slabovidne osobe), a natjecale su se zajedno sve kategorije. Hrvatski reprezentativac nije imao sreće sa ždrijebom te je u prvom kolu izgubio od svjetskog prvaka, iskusnog Rusa Nukha Salikhova (B3).

– Sudjelovanje na ovakvom velikom sportskom događaju od iznimnog je značaja za razvoj sporta osoba s invaliditetom u našoj zemlji, ušli smo u svjetsku judo obitelj uspostavili brojne kontakte i prijateljstva sa slijepim i slabovidnim sportašima i njihovim stručnim timovima, te iduće godine pripremamo međunarodno judo natjecanje za slijepe u Hrvatskoj – javljaju iz USKA-e te zaključuju da je njihov projekt “Sportom za ljepšu budućnost” osjetno podigao senzibilitet ljudi za sport osoba s invaliditetom.

Sljedeća velika međunarodna natjecanja na koja se sprema jedini hrvatski reprezentativac u judu za slijepe Mirsad Bećirović bit će održana u Finskoj i Njemačkoj.