KABA

Održan seminar za poduzetnike

KARLOVAC – “Programi Europske unije i Europska poduzetnička mreža u službi jačanja konkurentnosti poduzetnika” bile su teme seminara kojega su prije podne priredili Županijska gospodarska komora u Karlovcu i Europska poduzetnička mreža Hrvatske gospodarske komore.

Predstavljene su mogućnosti financiranja poduzetnika iz pretpristupnih i strukturnih fondova Europske unije, a nazočni su na praktičan način doznali na koji način i kako odabrati program za sufinanciranje pripremljenog projekta.

Predsjednik Županijske gospodarske komore Zlatko Kuzman ističe kako je ostalo još vremena da se naše tvrtke pripreme za izazove koji očekuju ulaskom Hrvatske u EU. To se prije svega odnosi na pomoć pri izradi projekata koji će se financirati novcem iz pretpristupnih, a kasnije i strukturnih fondova Unije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/fondovi_1.mp3}

Mjerilo konkurentnosti obično su izvozni rezultati gospodarstva, nastavlja Kuzman i dodaje kako ove godine izvoz, za razliku od nekoliko prošlih, raste.

Na ovom seminaru bila je prilika da se naše tvrtke upoznaju i s mogućnostima uključivanja u Europsku poduzetničku mrežu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/fondovi_2.mp3}

U tom poslu gospodarstvenicima su na pomoći stručne službe pri Županijskoj gospodarskoj komori koje gotovo svaki mjesec rade pripremne seminare kako bi pomogli tvrtkama da se za te zadaće što bolje pripreme. Uz savjetnike pri Komori na usluzi je i čitav niz konzultantskih kuća, zaključio je Zlatko Kuzman.

Na današnjem seminaru je Kristina Cappucci iz HGK dala pregled mogućnosti za poduzetnike iz pretpristupnih i strukturnih fondova EU te govorila o Europskoj poduzetničkoj mreži, dok je Vedrana Đidara iz Poslovno-informacijskog centra Hrvatske BICRO tumačila međunarodnu bazu tehnologija i inovacija unutar Europske poduzetničke mreže te iznijela više primjera iz prakse kao primjerice kako se registrirati za primanje obavijesti o potencijalnim partnerima.

 


Ples