izbori_7

HRVATSKA, KARLOVAC – Prema posljednjim podacima objavljenima u 11.30 sati, Državno izborno povjerenstvo obradilo je glasove sa svih 705 biračkih mjesta u 7. izbornoj jedinici, u kojoj je glasovalo 266.351 birač.

Glas za Kukuriku koaliciju dalo je 42,28 posto birača, a za HDZ njih 21,88 posto. Ovi podaci razlikuju se od onih objavljenih rano jutros u neznatnih 0,01 posto glasova u korist HDZ-a.

Hrvatski laburisti dobili su potporu 6,24 posto građana. Raspodjela mandata ostaje, dakle, ista kao i prema rano jutros objavljenim informacijama; Kukuriku koalicija osvojila je u 7. izbornoj jedinici devet mandata, HDZ četiri, a Laburisti jedan mandat.

Koalicija HSS-ZS-SP ostala je na 4,57 posto glasova, dakle bez osvojenog mandata, a po broju osvojenih glasova slijede koalicija BUZ-PGS-HRS, HSLS, HSP, HSP dr. Ante Starčević, HČSP te nezavisne liste Milana Bandića i don Ivana Grubišića.

U samom Karlovcu također nema promjene u rezultatu; za Kukuriku koaliciju glasovalo je 43,03 posto Karlovčana, a za HDZ 27,20 posto. Kukuriku je odnio pobjedu i u ostalim gradovima naše županije, s iznimkom Grada Slunja.

Karlovačka županija u Sabor šalje tri zastupnika – SDP-ovog Damira Mateljana, koji je mandat osvojio za dlaku budući da je bio tek deveti na listi Kukuriku koalicije za 7. izbornu jedinicu, HDZ-ovog Branka Vukelića koji je bio visokopozicioniran, odnosno treći na HDZ-ovoj listi, te Nikolu Vuljanića kao prvog na listi Hrvatskih laburista. Božidar Pankretić ipak je, unatoč žestokoj kampanji koju je vodio u 7. izbornjoj jedinici, na kraju ostao bez svog mandata.

Izborno povjerenstvo 7. izborne jedinice službene će rezultate predstaviti na konferenciji za novinare u 14 sati.