Carpaccio od inćuna

Specijalitet kvarnerske kuhinje

Sastojci:

700 – 800 g inćuna
vezica divljeg radiča
2 režnja češnjaka
peršin
1 limun
ocat od bijelog vina
maslinovo ulje

Opis:

Očistite inćune pod mlazom hladne vode. Odstranite kosti i glave. Ne razdvajajte polovice (filete) već ih otvorite poput knjige. Operite divlji radič i odvojite listove jedan od drugog. Dobro operite vezicu peršina, osušite i sitno isjeckajte zajedno s češnjakom. Složite inćune na ravni tanjur, jedne do drugih, poprskajte bijelim octom (vinskim, ali može i jabučnim) koji ste pomiješali sa sokom od polovice limuna, soli i bijelim paprom te pospite isjeckanim peršinom i bijelim lukom.

Pustite da odstoji u hladnjaku 4 – 5 sati. Na tanjure svih gostiju stavite divlji radič a na njega inćune, začinite kvalitetnim maslinovim uljem i ukrasite po želji.
To je jednostavno i veoma ukusno jelo koje (smanjite li količine) može poslužiti i kao predjelo.

IZVOR: www.gastronaut.hr