Karlovac dobio još jednog slijepog judaša

KARLOVAC – Udruga slijepih grada Karlovca i Karlovačke županije, Judo Klub slijepih Karlovac i Judo Klub slijepih Labrador u sklopu projekta Sportom za ljepšu budućnost privukla je još jednu slijepu osobu u svijet sporta. 42-godišnji Karlovčanin Mario Šutalo slijepa je osoba koja je započela s treninzima juda pod stručnim vodstvom trenera majstora juda Tadije Orlovića.

Trener Tadija Orlović je radeći s Mirsadom Bećirovićem, osobom koja je osnovala prvi judo klub slijepih Labrador, koji demonstrira ovu borilačku vještinu po cijeloj zemlji i našoj regiji, zajedničkim naporima stvorio prvog hrvatskog judo reprezentativa za slijepe koji je boje naše zemlje predstavljao na Europskom prvenstvu u Londonu.

Tadija Orlović danas je jedini selektor judo paraolimijske reprezentacije slijepih koja se iz dana u dan povećava. Iskustvo koje je dobio u radu s Mirsadom Bećirovićem zasigurno će doprinjeti i radu sa Mariom Šutalom, a vjerujemo i privući, ohrabriti još kojeg slijepog judaša ili judašicu da nakon trnovitog životnog puta krene putem juda – nježnog puta i na taj način poboljša kvalitetu svojeg života motivirajući druge zdrave i osobe s invaliditetom kroz sport kao jedini pravi put, priopćili su iz Udruge.