Punjeni lignji u umaku od rajčica

Specijalitet portugalske kuhinje

Sastojci:

1 kg lignja srednje veličine
120 g pršuta
2 kapule
2 režnja češnjaka
1 jaje
peršin, lovor
sol
papar
maslinovo ulje

Opis:

Narežite kapulu, operite i očistite rajčice od sjemenki.
Lignje očistite i odvojite krakove. Na zagrijanom maslinovom ulju zažutite kapulu, pa dodajte krakove i sitno narezani pršut, te ubacite jaje. Miješajte na laganoj vatri još 2 minute, pa tom smjesom napunite lignje.
U tavi zagrije dvije žličice maslinovog ulja, zažutite kapulu, pa dodajte narezane rajčice, peršin i lovorov list. Začinite solju i paprom. Umaku od rajčica dodajte punjene lignje i kuhajte još pola sata, postepeno nadolijevajući vodom. Servirajte ih tople.

IZVOR: www.gastronaut.hr