jelka_radiceva

  • December 16, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Ususret Božiću kojeg ćemo proslaviti već idućeg tjedna i naš grad zasjao je božićnim ugođajem. Danas je tim povodom otvoren karlovački Božićni sajam koji će trajati do idućeg petka.

U prigodnom šatoru koji je postavljen na početku Radićeve ulice građani mogu pronaći razne božićne poklone poput meda, zdravih slastica, lavande, božićnih ukrasa od drva, stakla i keramike, nakita, knjiga i čestitki, te drugih prigodnih predmeta. Na Božićnom sajmu svoje proizvode predstavljaju karlovački poljoprivrednici, obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicijskih hrvatskih proizvoda, a sav prihod prikupljen na sajmu bit će doniran u humanitarne svrhe.

Tijekom održavanja Božićnog sajma, u izlozima Radićeve i ulice kralja Tomislava, te u dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole možete razgledati izložbu jaslica, a tijekom održavanja Božićnog sajma bit će održani razni koncerti i predstave. Tako će danas u dvorištu škole biti održan scenski prikaz Isusovog rođenja. Scenografiju za predstavu čine štalica, svratište, građani Betlehema, domaće životinje, uvjerljivi kostimi i glumci amateri. Ista predstava bit će održana i u četvrtak 22. prosinca.

U sklopu manifestacije Božić u Karlovcu u utorak će u crkvi Prestvetog trojstva s početkom u 19 sati biti održan prigodan koncert na kojem će nastupiti Karlovački tamburaški orkestar, Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora i Folklorni ansambl Matija Gubec.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/jaslice/*{/rokbox}