KABA

Predsjednik Josipović podržao judo za slijepe osobe

KARLOVAC – Gala večera u povodu 60. obljetnice Judo Saveza Hrvatske na koju je pozvan i jedini hrvatski reprezentativac u judu za sliijepe Mirsad Bećirović održana je jučer u Hotelu Westin u Zagrebu. Na ovoj značajnoj obljetnici sudjelovali su predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog Olimpijskog odbora Zlatko Mateša, ravnatelj Hrvatske Olimpijske akademije Milan Kolman, predsjednica Judo Saveza Hrvatske Sandra Čorak, uz predstavnike Europske Judo Federacije i judaša iz cijele Hrvatske.

Tom je prigodom ukazana potpora razvoju juda za osobe s invaliditetom te na inicijativu izbornika judo reprezentacije slijepih i trenera jedinog slijepog judaša u Hrvatskoj Mirsada Bećirovića, prof. kineziologije i majstora juda Tadije Orlovića koji je predložio da se iduće godine Judo Family camp koji se tradicionalno održava u suorganizaciji Europske judo federacije i na kojem sudjeluju judaši iz cijele Europe sa svojim obiteljima pozovu i slijepe osobe kao dio svjetske judo obitelji.

– To je značajan iskorak za sport slijepih u Hrvatkoj, osobito za judo za slijepe koji je uzeo maha upravo u Karlovačkoj županiji, jer se novi slijepi judaši pojavljuju svaki dan kao još jedan rezultat projekta Sportom za ljepšu budućnost koji USKA provodi već drugu godinu zaredom. Ovakva podrška čelnih ljudi u državi i sportskih institucija razvoju sporta osoba s invaliditetom i slijepim osobama posebice, od iznimnog je značaja i može biti primjer svima kako nas različitosti mogu spajati i još jedan dokaz kako je judo više od sporta, priopćili su iz Udruge slijepih grada Karlovca i Karlovačke županije.