kler_1

  • December 19, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Karlovački župan Ivan Vučić sa suradnicima primio je danas u prigodi skorašnjih Božićnih i novogodišnjih blagdana dekane katoličkih dekanata s područja Karlovačke županije. Među crkvenim dostojanstvenicima bili su i pomoćni biskup zagrebački monsinjor Ivan Šaško te biskup gospićko-senjski monsinjor Mile Bogović.

Župan Vučić je visokim gostima kazao kako na području županije djeluju tri biskupije – gospićko-senjska, sisačka i zagrebačka. Sa svima njima županija ima vrlo dobru suradnju, posebice sa vjernicima bez obzira na vjeroispovijest ili naciju. To posebno dolazi do izražaja u teškim i kriznim vremenima. Upravo Crkva kroz karitativno djelovanje pomaže najpotrebitijima. U tome ima punu potporu vlasti, naglasio je Vučić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kler_1.mp3}

Poželjevši svima čestit Božić i blagoslovljenu Novu godinu, biskup gospićko-senjski monsinjor Mile Bogović zahvalio je na suradnji sa dva dekanata, ogulinskim i slunjskim, koji su uvijek u vrhu karlovačke županije nailazili na podršku.

Biskup Bogović se ukratko osvrnuo i na pohod Svetog Oca Hrvatskoj. Zaključio je kako je taj posjet izazvao veliko zadovoljstvo i radost te u svima nama pokrenuo ono najplemenitije. No, nakon toga, dogodio se incident – slučaj Dajla – za kojega kao da je sam Nečastivi pisao scenarij, kazao je biskup Bogović.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kler_2.mp3}

Da bi se tome donekle suprotstavili tiskali smo kalendar kroz čijih se dvanaest listova opisuje odnos Svetog Oca i hrvatskog naroda, poručio je biskup Bogović.

Pomoćni biskup zagrebački monsinjor Ivan Šaško prenio je pozdrave kardinala Josipa Bozanića, a potom ustvrdio kako kao kršćani gledamo ponajprije ono što je otajstvo života. Tu se ubraja i kriza kao dio životnosti u kojemu se očituje i čovjekoljublje i ljubav prema drugome.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kler_3.mp3}

Na kraju susreta vodstva županije i svećenstva razmijenila su prigodne poklone. A sličan prijem priredio je danas i karlovački gradonačelnik Damir Jelić u Maloj vijećnici Poglavarstva.

kler_2