KABA

HSLS : “Proračun nije razvojni”

KARLOVAC – Predsjednik karlovačkog Ogranka HSLS-a Dragutin Belavić i potpredsjednik Mijo Besedić na današnjoj tiskovnoj konferenciji osvrnuli su se na nedavne parlamentarne izbore ali i na Proračun grada za 2012. godinu.

Belavić je naglasio kako je stranka na izbore izašla samostalno, gubitnik je i nema je u parlamentu. No, to je bila cijena odluke i želje da HSLS gradi identitet kojega je izgubio koalirajući sa HDZ-om, dodao je. Izrazio je uvjerenje da su glasači dobro izabrali.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hsls_11.mp3}

HSLS kreće novim putem pa izborne rezultate Belavić ne smatra padom nego usponom stranke. Optimistički je najavio da će se prvi rezultati toga uspona vidjeti na lokalnim izborima.

Postupak čelnih ljudi stranke, Kosora, Žmegača i Kranjčeca koji su odlučili dati mandate na raspolaganje, ocijenio je moralnim činom kojim se HSLS može podičiti. U veljači će biti izborni Sabor stranke na kojoj će se ona postaviti na još čvršće noge za buduće generacije koje dolaze, komentirao je Belavić.

Potpredsjednik karlovačkog ogranka Mijo Besedić kazao je kako se HSLS riješio članova poput Đurđe Adlešič, Ivana Čehoka i još nekih, primjerice uhljebljenih državnih tajnika, i ustvrdio kako je članstvo bilo njihovim taocima.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hsls_12.mp3}

Komentirajući progračun Grada Karlovca za sljedeću godinu težak 188 milijuna kuna, Dragutin Belavić ga je usporedio sa proračunima nekoliko drugih sredina pa i Zagrebom. U tim je gradovima veći što s jedne strane govori o centralizaciji i moći države, a s druge i o stanju gospodarstva koje je u Karlovcu nerazvijeno.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hsls_13.mp3}

Belavić smatra kako je proračun za iduću godinu namjenjen hranjenju brojnih “usta”, odnosno gradskih odjela, pa će malo ostati za kapitalnu izgradnju. Izrazio je zadovoljstvo što će se investirati u neke dijelove povijesne Zvijezde na što su već ranije upozoravali karlovački HSLS-ovci.

Ples