KABA

Karlovački planinari 2012. proglasili Godinom Dragojle Jarnević

KARLOVAC – Povodom obilježavanja 200. godišnjice rođenja poznate karlovačke književnice, ilirkinje, planinarke i alpinistice, Dragojle Jarnević, Planinarsko društvo Dubovac iz Karlovca proglasilo je cijelu 2012. godinu „Godinom Dragojle Jarnević”. Tijekom 2012. godine organizirat će zato niz prigodnih aktivnosti.

Tako će se na sam dan Dragojlina rođenja, sutra, 04. siječnja, članovi PD Dubovac okupiti na Rimokatoličkom groblju Dubovac, kako bi na njen grob položili vijenac i zapalili svijeću.

U četvrtak, 05. siječnja, u 19,30 sati, u sklopu redovitog sastanka Društva, koji će se za ovu prigodu održati u prostorijama Knjižnice za mlade, Banjavčićeva 8, bit će održano prigodno predavanje o životu i djelu Dragojle Jarnević.

U subotu, 07. siječnja, 2012. godine organiziran je planinarski izlet na brdo Martinšćak, čiji je vrh davne 1836. godine bio cilj Dragojlinog uspona.

Sve informacije o navedenim aktivnostima mogu se dobiti na mob. 091/4550-241. Svi planinari i ostali građani pozvani su da sudjeluju u ovim aktivnostima.

Sva događanja provode se u sklopu 130 godina organiziranog planinarstva u Karlovcu, te 90 godina osnivanja PD Dubovac.