slavisa_1

KARLOVAC – Pravoslavni vjernici koji Božić slave po julijanskom kalendaru pripremaju se za obilježavanje tog najvećeg kršćanskog blagdana. Bogosluženja će biti u crkvi Svetog Nikole na Trgu bana Josipa Jelačića u Karlovcu.

Protojerej Srpske pravoslavne crkve i paroh u Karlovcu Slaviša Simaković najavio je kako će na Badnju večer, a ona je sutra, u 17 sati biti večernje bogosluženje sa osvećenjem badnjaka. Ovo potonje ima i poseban značaj kod vjernika.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/slavisa_1.mp3}

Na pravoslavni Božić, u subotu 7. siječnja u crkvi Svetog Nikole liturgiju će služiti episkop gornjokarlovački gospodin Gerasim. Najavljen je i dolazak predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića te čelnih ljudi grada i županije. Sveta liturgija počinje u 8 sati i 30 minuta, najavljuje protojerej Slaviša Simaković:

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/slavisa_2.mp3}

Po završetku liturgije vjernicima će se obratiti episkop Gerasim, predsjednik reppublike Ivo Josipović i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić. Svi zajedno potom će se uputiti do zgrade crkvene općine u Vranicanijevoj ulici gdje će za visoke goste goste biti priređen prijem.

Poslušajte i čestitku koju vjernicima upućuje protojerej SPC i paroh u Karlovcu Slaviša Simaković.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/slavisa_cest.mp3}