KABA

Uspješno završen projekt cjeloživotnog učenja

KARLOVAC – Projekt “Znanjem do zaposlenja – Partnerstvo za cjeloživotno obrazovanje u Karlovačkoj županiji” uspješno je završio, podignuta je svijest građana o obrazovanju i ulaganju u znanje, te iako je službeno završio projekt ide dalje.

Projekt su tijekom godinu dana provodili Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Karlovac i Razvojno izobraževalni centar iz Novog Mesta. Projekt vrijedan oko 80 tisuća eura financirala je Europska unija s oko 70 tisuća eura, dok je ostatak osigurao Zavod za zapošljavanje.

Cilj projekta bio je promovirati i unaprijediti zapošljivost u Karlovačkoj županiji kroz razvoj cjeloživotnog učenja, podsjetila je Vesna Maravić Hrnjak iz karlovačkog Zavoda za zapošljavanje.

Imedika

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ucenje_1.mp3}

ucenje_konferencija2

U sklopu projekta osnovana je Mreža za cjeloživotno učenje Karlovačke županije koja trenutno ima 26 članica. Kako je istaknuo Robert Babić iz Zavoda za zapošljavanje, jedan od osnovnih ciljeva projekta bio je upoznati građane s radom škola i ustanova koje se bave obrazovanjem odraslih i cjeloživotnim učenjem.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ucenje_2.mp3}

Rad Mreže za cjeloživotno učenje nastavit će se i nakon završetka projekta, a sve dodatne informacije o cjeloživotnom učenju u Karlovačkoj županiji možete pronaći na internetskim stranicama www.cuka.eu

Ples