KABA

Eko Pan protiv izgradnje golf igrališta

DUGA RESA – U povodu predloženih II. Izmjena i dopuna prostornog plana grada Duga Rese, kojima je na prostoru između naselja Mrežnički Varoš i Pećurkovo Brdo planirana lokacija za izgradnju golf igrališta “Duga Resa”, javnosti se obratilo Ekološko društvo Pan. Tijekom prve javne rasprave, lani u studenom, Eko Pan podnio je primjedbe te su zatražili uklanjanje predloženog golf igrališta. Tvrde da je planirana namjena nezakonita jer je u neskladu s dokumentom prostornog uređenja šireg područja, da se sporni prostor nalazi na zaštićenom području i području predviđenom

Imedika

za zaštitu te da je planiranje izgradnje golf igrališta na spornom području i u konkretnom slučaju protivno Ustavu Republike Hrvatske, jer predstavlja neopravdano ograničenje prava vlasništva.

Sumnjaju da se radi o radnjama koje se mogu okarakterizirati kao špekuliranje zemljištem u interesu pojedinaca ili više njih, protivno javnom interesu.

Trenutno je u tijeku ponovljena javna rasprava koja će trajati do 25. siječnja, a na njoj će Eko Pan dopuniti primjedbe iznesene u javnoj raspravi. Zainteresirane građane pozivaju na sutrašnje javno izlaganje o prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Duge Rese, koje će se održati u dugoreškoj Gradskoj vijećnici s početkom u 10 sati. Poziv je posebice upućen vlasnicima zemljišta čije su parcele obuhvaćene predloženim izmjenama.

Ples